WEKO3
アイテム
食べもののおいしさはこんなことにも左右される
https://doi.org/10.15110/0000000211
https://doi.org/10.15110/0000000211ef48fa3c-6be4-40c5-8d38-7eaef7155a54
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
論文種類 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||
内容記述 | 総説 | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
論文種類 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||
内容記述 | Review | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 食べもののおいしさはこんなことにも左右される | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | A large variety of factors affect palatability of foods | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | われわれの日々の食事はいつでもおいしいことが望ましい. しかし、同じ食材を使って同じ調理法で作っても、かならずしもそうなるとは限らない. その原因は、さまざまな因子がおいしさの感覚に大なり小なり影響するからである. ここでは食事の前に、最中に、あるいは終了後にそれらの因子がどのように作用するのか解説する. | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | Foods constituting our daily meals do not always give palatable feelings even when they are prepared in the same cooking procedures and also by using the same food materials. This most probably results from influences produced by a large variety of factors, some of which correlate closely to brain functions. Those factors are described in relation to taste and flavor of the foods in addition to information obtained before and even after the meals. | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | おいしさ | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 味覚 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 食べもの | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 脳 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 情報伝達 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | palatability | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | food | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | brain | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | taste | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | information | |||||||||||
著者 |
坂口, 守彦
× 坂口, 守彦
WEKO
1447
|
|||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||
ID登録 | ||||||||||||
ID登録 | 10.15110/0000000211 | |||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||
書誌情報 |
ja : 四條畷学園大学リハビリテーション学部紀要 en : Annual reports of Faculty of Rehabilitation, Shijonawate Gakuen University 巻 6, p. 9-12, ページ数 4, 発行日 2010 |
|||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AA12130337 | |||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 18806856 | |||||||||||
公開者・出版者 | ||||||||||||
出版者 | 四條畷学園大学 | |||||||||||
言語 | ja |